ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار.

ایجاد یک حساب کاربری

پر کردن فیلدهایی که با ستاره (*) نشانه گذاری شده ضروری است.
نام *
نام کاربری *
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
ایمیل *
تکرار ایمیل *

سومین همایش بین المللی شمس و مولانا مهرماه برگزار می شود

تهران- ایرنا- دبیر علمی سومین همایش بین المللی شمس و مولانا از برگزاری این رویداد در روزهای 15 و 16 مهرماه امسال با مشارکت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در شهرستان خوی خبر داد.


یوسف محمدنژاد عالی زمینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: در این همایش، شماری از برجسته ترین مولوی شناسان و شمس پژوهان داخلی و خارجی حضور خواهند داشت و به ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی خود در این زمینه خواهند پرداخت.
وی افزود: مشارکت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در این همایش، بر اساس تفاهم نامه پژوهشگاه و موسسه تولیت آرامگاه شمس تبریزی در شهرستان خوی صورت گرفته است که مبتنی بر آن، پژوهشگاه عهده دار برنامه ریزی بخش علمی همایش شد.
دبیر علمی سومین همایش بین المللی شمس و مولانا گفت: بر اساس این توافق، دبیرخانه علمی همایش در پژوهشکدۀ زبان و ادبیات فارسی تشکیل شد و رئیس این پژوهشکده، به عنوان دبیر علمی، مسئولیت برنامه ریزی علمی این همایش را بر عهده گرفت.
وی با اشاره به جایگاه ارزشمند زبان و ادبیات فارسی، به ویژه ادبیات عرفانی در فرهنگ و هویت ایرانی از یک سو و وظیفۀ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تعظیم و تکریم بزرگان فرهنگ و ادب ایران اسلامی از سوی دیگر، تأکید کرد که مشارکت پژوهشگاه در این همایش، در چارچوب سیاست پژوهشگاه در زمینه یاری کردن به نهادها و مؤسسات تحقیقاتی و فرهنگی، اعم از موسسه ها و نهادهای عمومی و مدنی و پشتیبانی علمی از هر گونه فعالیت های تحقیقی و ترویجی آنها در این خصوص، صورت گرفته است.
محمدنژاد خاطرنشان کرد: پس از تشکیل دبیرخانه علمی سومین همایش بین المللی شمس و مولانا در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، فعالیت های مختلفی از جانب این دبیرخانه انجام شده است که مهم ترین این فعالیت ها را می توان در قالب تعریف اهداف، تعیین موضوعات و محورهای اصلی همایش، تشکیل کمیتۀ علمی و برنامه ریزی برای داوری مقالات، دسته بندی کرد.
وی یادآور شد: شناساندن معاریف فرهنگ و ادب ایران اسلامی به کشورهای دیگر جهان، آشنایی با اندیشه های عارفان بزرگ ایران اسلامی و پندآموزی از تعلیمات ارزشمند آنان، ژرف‌کاوی اندیشه‌های شمس تبریزی و مولوی از راه تحقیقات دقیق در عرفان ایرانی و اسلامی، بررسی جنبه‌های گوناگون مریدی و مرادی و تحلیل ابعاد شخصیتی شمس تبریزی و مولوی و تأثیر و تأثر مقالات شمس تبریزی و آثار مولوی از گذشتگان و در آیندگان از جمله اهداف عمده این همایش به شمار می رود.
وی تصریح کرد: همچنین نقش اوضاع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی زمان در پرورش شخصیت شمس تبریزی، تحصیلات شمس تبریزی و زمینه های آموزشی عصر او، مشایخ شمس تبریزی، خلق و خوی شمس تبریزی، شمس تبریزی و مولوی و عشق الهی، شمس تبریزی و یاران مولوی، عرفان و اندیشه و ادب در مقالات شمس تبریزی، شمس تبریزی در آثار مولوی، مولوی در مقالات شمس تبریزی، شمس تبریزی در کتاب ها و مناقب نامه های پس از مولوی، شمس تبریزی در هنر و ادبیات معاصر ایران و جهان و تحقیقات معاصران درباره شمس تبریزی و ارتباط او با مولوی از جمله موضوعات و محورهای اصلی همایش هستند.
محمد نژاد با بیان اینکه فراخوان مقاله همایش در تاریخ 15 اردیبهشت 1396 صورت گرفت و آخرین تاریخ دریافت مقاله نیز با احتساب تمدید 15روزه، 31 مردادماه بود، اظهار کرد: پس از پایان مهلت مقرر، بیش از 70 مقاله به دبیرخانۀ علمی همایش ارسال شد که مورد داوری اعضای کمیته علمی همایش و برخی دیگر از استادان دانشگاه های کشور قرار گرفت.
دبیر علمی سومین همایش بین المللی شمس و مولانا گفت: از مجموع این مقالات، تعداد 12 مقاله برای سخنرانی در سالن اصلی همایش، 7 مقاله برای ارائه در دو نشست تخصصی/ پنل، 20 مقاله برای چاپ در مجموعه مقالات و 6 مقاله برای ارائه به صورت پوستر برگزیده شد.
وی افزود: از مجموع 12 مقاله برگزیده برای سخنرانی در سالن اصلی همایش، 3 مقاله برتر انتخاب و معرفی خواهند شد و نویسندگان این مقالات مورد تشویق قرار خواهند گرفت و افزون بر این، برخی از مقالات برگزیدۀ همایش نیز برای چاپ در دو فصلنامۀ علمی- پژوهشی «کهن نامۀ ادب پارسی» و «مطالعات فرهنگ و هنر آسیا» ارسال خواهد شد تا پس از طی روال معمول در این فصلنامه ها به صورت ویژه نامه چاپ و منتشر شود.



خبرنگار: حمیدرضا بازگشا