کارگروه پژوهشی مطالعات تاریخ ادبی تقدیم می کند: نقد کتاب *تبار شناسی ادبیات و تاریخ نگاری ادبی در ایران *
- دسته: Sample Data-Articles
نخستین جلسه از سلسله نشستهای کارگروه پژوهشی مطالعات تاریخی ادبی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران با عنوان "نقد کتاب تبارشناسی ادبیات و تاریخ نگاری ادبی در ایران" چهارشنبه ۵ آبان ۱۴۰۰ به صورت مجازی و با حضور نویسنده کتاب دکتر محمد حسین دلال رحمانی و منتقدان، دکتر سینا جهاندیده و دکتر عیسی اَمَنخانی برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر مجید هوشنگی، دبیر نشست، توضیحاتی پیرامون چگونگی آغاز به کار کارگروه و چشم انداز آینده آن بیان کردند. در ادامه نویسنده کتاب درباره چگونگی تعریف و رویکرد پژوهشی خود توضیحاتی دادند. سپس دکتر جهاندیده دیدگاههای انتقادیشان را ایراد کردند. ایشان ضمن اشاره به حسن انتخاب موضوع پژوهش، با بیان نظریه دیرینه شناسی فوکو به کاستیهای روششناختی کتاب که عمدتاً مربوط به تبارشناسی و تحلیل گفتمان بود پرداختند.
در ادامه جلسه دکتر امنخانی ضمن ابراز خرسندی از رویکرد پژوهشی نویسنده اشاره داشتند که نظریه مناسبی برای کتاب انتخاب شده است و بررسی روابط قدرت که موجب شکلگیری ادبیات جدید پس از مشروطه شده است، مهمترین بخش این کتاب است. اما اینکه آیا نویسنده توانسته است روش تحقیق را به درستی به کار بندد، محل سوال است؛ زیرا تناسب بین نظریه و تحلیل، ضعیف است.
در پایان جلسه نویسنده به برخی پرسشها پاسخ دادند و برخی ایرادات کار را هم پذیرفتند. به زعم ایشان نقدهای مطرح شده در خصوص کار بست نظریه دیرینهشناسی فوکو مربوط به تفاوت برداشت منتقدان و مولف از دیدگاه های فوکو است
انجمن ترویج انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران